Publicerat 2014-10-03 14:56.

Nordsjö lanserar "Visualizer", en revolutionerande app som sätter färg på väggarna - utan att du behöver ta upp målarpenseln.

Källa: Bild: Nordsjö (CC BY-SA 3.0)

Under fjolåret genomförde Nordsjö en undersökning gällande färg i hemmet. Så många som 93 procent av svenska folket menade att kulörer kan göra oss lyckliga, likaväl som förändra sinnesstämningen. Samtidigt kom det fram att 76 procent var rädda för att välja fel kulör. Därmed har Nordsjö utvecklat en app som ska få svenskarna att överkomma rädslan för färg i hemmet.

Appen Visualizer baseras på tekniken "augmented reality" som gör det möjligt att se en färg på väggarna - innan det ens är målat. Du ska kunna välja bland hundratals olika kulörer och se hur den ter sig på väggarna i just det rum du befinner dig i. Appen kan själv avgöra vad som är väggyta, möbler, inredning och i realtid sätta färg på väggarna - samtidigt som du flyttar din smartphone eller surfplatta runt i rummet. Det är enkelt att byta kulör och prova sig fram för att hitta rätt. Dessutom är det möjligt att använda sig av en "maskeringstejp-funktion" som kan dela upp väggytorna, som sedan kan målas i olika kulörer.

- Vi tror att kulörer kan bidra till att skapa positiv sinnesstämning. Därför är vi ny glada att lansera det perfekta verktyget för att främja våra kunders dekorativa kreativitet och bidra till djärvt experimenterande. Efter att ja talat med över 5 000 kunder, designers och konstnärer, vet vi att de flesta av oss är överens om att det krävs självförtroende för att uttrycka sig genom kulörer, och många av oss är rädda för att göra fel val. Visualizer har utformats för att lindra den rädslan och öppna upp för kreativitet, säger Jennie Åkesson, Nordic Brand Manager på Nordsjö, i ett pressmeddelande.

Appen är gratis och finns för nedladdning för både smartphone och surfplatta via App Store och Google Play.

Källa: Bild: Nordsjö (CC BY-SA 3.0)