Publicerat 2014-10-31 11:11.

Det gäller att vara rätt folkbokförd den 1 november om du önskar betala rätt skatt under nästa år. Det påminner Skatteverket om i dag.


Du som byter adress har en skyldighet att anmäla ändringen inom en vecka efter flytt. Särskilt viktigt är det att du är folkbokförd på rätt adress inför i morgon, den 1:a november. Det är nämligen så att skatten nästa år regleras efter just det datumet och var du är folkbokförd vid det tillfället. Adressändring gör man till Skatteverket som är ansvariga för folkbokföringen i landet.

- Att anmäla adressändring är enkelt och gratis via Skatteverkets webbplats, säger Skatteverkets verksamhetsutvecklare Ingegerd Widell i ett pressmeddelande.

Korrekt folkbokföring påverkar i vilken kommun du kommer att betala skatt, vad du har för rätt till olika bidrag och förmåner samt var du kommer att rösta och få din post utdelad. Har du glömt bort att anmäla din flytt kan du göra det fram till och med den 7 november för att få rätt folkbokföring den 1 november och därmed betala riktig kommunalskatt under nästa år.

- Den som nyligen flyttat och missat att anmäla det rekommenderar jag att snarast gå in på Skatteverkets webbplats och rätta till detta, så att man får rätt kommunalskatt nästa år, fortsätter Ingegerd Widell i pressmeddelandet.