Publicerat 2020-11-09 10:30.

Coronapandemin har vänt vår vardag upp och ner både när det kommer till vanligt socialt umgänge och behovet av ett bra bredband. Allt fler jobbar hemifrån, träffar vänner över Skype och beställer hem mat över nätet. Läs vidare och ta reda på allt du behöver veta för att förbereda dig inför en annorlunda höst i din lägenhet med ett starkt bredband.

Ställ högre krav på ditt bredband

I en märklig tid där du behöver värna om dina nära och kära genom social distansering är ett bra bredband viktigare än någonsin. Nu behöver du ett bredband med hög kapacitet som kan klara av högre belastning än tidigare för att du ska kunna hänga med polarna över Skype, handla mat på nätet, underhålla dig ensamma kvällar med seriemaraton och ha möjlighet att kunna jobba hemifrån.

Ställ högre krav på ditt bredband och sök efter ett nytt om ditt gamla inte håller måttet. På Bredbandskollen kan du få en bild av hur snabbt ditt nuvarande bredband är. På Bredband.se kan du sedan jämföra bredband för att se om du betalar för mycket för din anslutning.

Välj ett bredband som passar dina sociala behov

När du letar efter ett nytt och bättre bredband under en pandemi är det viktigt att bredbandet håller för social distansering. Se därför till att välja ett bredband med hög uppkoppling som klarar långa digitala häng. Förutom att få möjlighet att se dina vänner och familj genom videosamtal och vara med på jobbmöten kan du också gå på digitala evenemang som konserter, föreläsningar och museibesök.

Bestäm hastighet innan du börjar jämföra bland nya bredbandsalternativ så underlättar du sökandet avsevärt. Har du bra koll på vilken typ av bredband du söker är chansen större att du hittar ett nytt bredband snabbt samtidigt som du sparar pengar.

Bästa bredbandet för din lägenhet

Social distansering kräver ett starkt bredband som håller för alla dina enheter och digitala aktiviteter. Fiber är det avsevärt bästa alternativet om du vill ha en snabb och framtidssäker bredbandsanslutning som klarar av allt du kan tänkas vilja använda surftimmarna till. Kolla upp om ditt nya bostadshus eller din gata är ansluten till fiber innan du söker efter andra alternativ.

Bredband via fiberanslutning ger dig möjlighet att komma upp i hastigheter på 1 000 Mbit/s. Du kommer upp i hastigheter betydligt högre än vad andra bredbandsanslutningar tillåter eftersom fiberkablarna klarar högre belastning. Med fiber skickas datan i ljusets hastighet, vilket gör bredband via fiber till marknadens stabilaste bredbandslösning.

Ytterligare en anledning att ansluta till fiber är att det kan öka ditt bostadsvärde. Efterfrågan på fiber i anslutning till bostadsköp är hög.