Publicerat 2018-07-05 09:27.

1. Dra ut och stäng av

Se till så att samtliga sladdar i bostaden är utdragna och att alla maskiner är avstängda. På så vis sparar du både el och minskar risken för brand.

2. Checka batterier

Se till så att batterierna i din/dina brandvarnare fungerar. Kontrollera enkelt genom att trycka på testknappen på brandvarnaren.

3. Ta hand om växterna

Lös 'barnvakt' till dina växter om du ska vara borta en längre tid. Gör det enkelt genom att samla alla växter på en plats och ställ fram vattenkanna. Ett annat alternativ är att införskaffa självvattnande krukor.

4. Reklam & tidningar

En hög med post på hallmattan eller en proppfull brevlåda avslöjar genast att ingen är hemma. Be en vän plocka upp posten eller tömma brevlådan under din resa. Du kan också välja att tacka nej till reklam och pausa prenumerationer under tiden du är borta för att minska mängden post.

5. Rensa kylskåpet

Gör en rensning av kylskåpet på livsmedel som blir dåliga innan du åker. Minska svinn genom att planera så att maten du har räcker precis till avfärdsdagen. 

6. Ta ut soporna

Ingen gillar att komma hem till illaluktande sopor. Se till att det sista du gör är att ta med soporna ut. Kom även ihåg sophinken i badrummet.