Lägenhet.se

Hyresvärdar i Göteborg

Nedan listas alla hyresvärdar i Göteborg. Listan över hyresvärdar är från start baserad på företagens verksamhetsinriktning hos Bolagsverket som är "Uthyrning av privatbostäder" men vi har sedan lagt hundratals timmar på att komplettera och kvalitetssäkra databasen. Och resultatet? Ja vi tycker själva att det är Sveriges i särklass bästa register över olika hyresvärdar och vi hoppas du kommer tycka likadant!

Hitta flyttstädning i Göteborg

Det finns ingen kommunal bostadskö i Göteborg. Det som finns istället är en webbsida som heter Boplats Göteborg, http://www.boplats.se/. Det är Göteborgs kommun som ligger bakom siten och hyresvärdar får där annonsera sina lediga lägenheter.

Personer får anmäla sitt intresse för respektive objekt och sedan är det hyresvärdarna själva som väljer ut vem som skall få hyra lägenheten. Det är jättemånga intresseanmälningar för varje objekt vilket tyvärr gör att chansen att få en lägenhet är ganska liten.

Så här såg statistiken ut för 2009 bland objekten på Boplats: Totalt annonserades 9702 lägenheter år 2009 från sammanlagt 156 olika hyresvärdar. Antalet registrerade bostadssökande uppgick den 31/12 2009 till 94100 st.

Bostadssituationen för framför allt unga och ekonomiskt svaga men även bland övriga är alltså mycket svår i Göteborgs kommun. Det gäller att personligen kontakta alla hyresvärdar på vår lista för att ge sig själv en bra chans att hitta en lägenhet.

För att få tillgång till funktionalitet som anteckningar, favoriter, mm. behöver du ett GRATIS medlemskap

Företag Telefon Information

Hjällbobostaden

OBS! Bostadskö

031-436900

HjällboBostaden har ingen egen bostadskö. Istället annonserar de ut de lägenheter som blir lediga på Boplats Göteborg, http://www.boplats.se. Alla lägenheter ligger i Hjällbo.


http://www.hjallbobostaden.goteborg.se

Alexandersson Fastigheter i Göteborg

OBS! Bostadskö

031-421070

De har inget kösystem för sökande, utan tar mestadels sökande från Boplats Göteborg. Har lägenheter i Majorna och Masthugget.


http://www.alexanderssons.se

Almgren Fastighets Aktiebolag

OBS! Bostadskö

031-100210

Lediga lägenheter anmäler vi till Boplats Göteborg. Lägenheterna finns i Linnéstaden, Vasastaden, Kviberg samt i Särö


http://www.almgrenfastigheter.se

Bostadsaktiebolaget Poseidon

OBS! Bostadskö

031-3321000

Alla lägenheter som blir lediga annonseras ut samtidigt deras hemsida och via Boplats Göteborg, http://www.boplats.se . Har lägenheter i Agnesberg, Angered Centrum, Backa, Bagaregården, Brunnsbo, Brämaregården, Frölunda Torg, Gamlestaden/Kviberg, Guldheden, Haga, Högsbohöjd, Johanneberg, Järnbrott, Jättesten, Kallebäck, Kaverös, Krokslätt, Kvillebäcken, Kålltorp, Lunden, Länsmansgården, Lövgärdet, Majorna, Masthugget, Norra Biskopsgården, Norra Kortedala, Olivedal, Olskroken, Redbergslid, Sanna, Sannegården, Stampen, Svartedalen, Södra Biskopsgården, Södra Kortedala, Tofta/Frölunda Kyrkogata, Önnered.


http://www.poseidon.goteborg.se

Bostjärnan Förvaltnings Aktiebolag

021-103350

Intresseanmälan lämnas via deras hemsida. Har lägenheter i Hisingen, Centrum, Olskroken, Slottskogen i Göteborg. I Västerås finns 1100 lägenheter på Gideonsberg, Hammarby, V:a Stohagen och Aroslund.


http://www.bostjarnan.se/

Botrygg Bygg

013-368665

Intresseanmälan finns på deras webbsida. Den måste förnyas inom 6 månader. Lägenheter finns i Linköping, Hammarby Sjöstad, Göteborg och Norrköping.


http://www.botrygg.se

Bovista

0589-194 50

Lediga lägenheter på deras webbsida. Registrering krävs på deras webbsida för att söka lägenheterna.


http://www.bovista.se/

Bror Johansson & Co

031-7077760

De lämnar lägenheter till Boplats Göteborg. Bror Johansson hanterar ingen egen internkö. Som hyresgäst behöver du själv aktivt söka en bostad via Boplats Göteborg. Har lägenheter i Lunden och Olskroken.


http://www.brorjohansson.se

Bygg-Göta Göteborg

OBS! Bostadskö

031-580640

Har ingen egen lägenhetskö för Göteborg och Alingsås, de lediga hyreslägenheter läggs ut via Boplats. På övriga orter visas lägenheterna på deras hemsida.


http://www.bygg-gota.se

Byggvesta Bo Kajutan

08-6940780

Bara nya fastigheter, baseras på kösystem från den dag man registrerar sig på deras sida.


http://www.byggvesta.se/