Lägenhet.se

Hyresvärdar i Stockholm

Ny i stan? Klicka här för saker att göra i Stockholm

Nedan listas alla hyresvärdar i Stockholm. Listan över hyresvärdar är från start baserad på företagens verksamhetsinriktning hos Bolagsverket som är "Uthyrning av privatbostäder" men vi har sedan lagt hundratals timmar på att komplettera och kvalitetssäkra databasen. Och resultatet? Ja vi tycker själva att det är Sveriges i särklass bästa register över olika hyresvärdar och vi hoppas du kommer tycka likadant!

Hitta flyttstädning i Stockholm

Stockholms län göra varje år en uppföljning av bostadssituationen i Stockholm. För 2009 anger 21 av länets 26 kommuner att det råder brist på bostäder i kommunen totalt sett och nästan samtliga kommuner uppger att det råder brist på hyresrätter.

Det är framför allt mindre lägenheter (1-2 r.o.k) men även större lägenheter. Det är ungdomar som har allra svårast att få lägenhet. Många kommuner i Stockholm anger att det finns ett behov att bygga fler än 100 hyreslägenheter varje år för att klara efterfrågan.

Senaste året för samtliga bostäder som har förmedlats genom Stockholms stads bostadskö har kötiden varit i genomsnitt 6,2 år i Stockholm över samtliga områden. Detta visar givetvis hur svår bostadssituationen är i Stockholm. Dessutom har många hyresrätter omvandlats till bostadsrätter de senaste åren vilket ytterligare har försvårat situationen. Enligt Boverket minskade andelen hyresrätt från 75 procent till 69 procent mellan åren 1990 och 2007.

Det gäller att personligen kontakta alla hyresvärdar på vår lista för att ge sig själv en bra chans att hitta en lägenhet.

För att få tillgång till funktionalitet som anteckningar, favoriter, mm. behöver du ett GRATIS medlemskap

Företag Telefon Information

Cisterna

08-7720500

Seniorboende. Övriga hänvisas till Wallfast.com.


http://www.cisterna.se/

Familjebostäder

OBS! Bostadskö

08-7372000

De har en intern kö om man redan har en hyresgäst. Annars hanteras lägenheterna genom Stockholms Stads Bostadsförmedling.


http://www.familjebostader.com

Sigtunahem

08-59179600

Har lägenheter i Märsta, Valsta, Sigtuna, Rosersberg


http://www.sigtunahem.se

Sollentunahem

08-6260800

Samtliga lägenheter i Sollentuna kommun.


https://www.sollentunahem.se

Stadsholmen

OBS! Bostadskö

08-59861000

Bostadsförmedlingen sköter all förmedling av Stockholmshems lägenheter till nya hyresgäster. De som bor i lägenhet hos Stadsholmen, Svenska Bostäder, Familjebostäder eller Stockholmshem kan söka via en intern kö. Lägenheterna finns i Grimsta, Ängby, Skärholmen, Sätra, Bredäng, Mälarhöjden, Herrängen, Enskede, Farsta, Hammarby


http://www.stadsholmen.se

Stockholmshem

OBS! Bostadskö

08-50839000

Bostadsförmedlingen sköter all förmedling av Stockholmshems lägenheter till nya hyresgäster. För de befintliga gäller detta Alla som har ett förstahandskontrakt hos Stockholmshem eller något av de andra kommunala bostadsbolagen i Stockholm (Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stadsholmen och Micasa) har möjlighet att söka ett nytt boende via deras gemensamma interna byteskö. Deras lägenheter finns i Västerort, Innerstaden och Söderort.


http://www.stockholmshem.se/

Svenska Bostäder

OBS! Bostadskö

08-50837000

Lediga bostäder hanteras genom Stockholms bostadsförmedling, http://www.bostad.stockholm.se/


http://www.svenskabostader.se

Väsbyhem

08-59098000

Har två olika system, ett där den med längst kötid får lägenheten och ett där det är först till kvarn.


http://www.vasbyhem.se

Alliance

08-54498940

Maila intresseanmälan.


http://www.alliance-fastighet.se

Allokton Borlänge Ii

023-15380

Registrera dig för att kunna söka bostad. Addresserna till fastigheterna Bergslagsgatan 3, Åbygatan 12, Smedstuguplan 13, Albrektsvägen 24, Smedstugugatan 37 och Folkborgsvägen 7.


http://www.allokton.se
Du kan via Ekonomifokus.se hitta uppgifter om mäklararvode i Stockholm om du funderar på att sälja din lägenhet och istället flytta till en hyreslägenhet. Ekonomifokus är i övrigt en hemsida med inriktning på bostadssegmentet. Här finner du guider om du ska köpa eller sälja din bostad på den svenska marknaden.