Lägenhet.se

Hyresvärdar i Göteborg

Nedan listas alla hyresvärdar i Göteborg. Listan över hyresvärdar är från start baserad på företagens verksamhetsinriktning hos Bolagsverket som är "Uthyrning av privatbostäder" men vi har sedan lagt hundratals timmar på att komplettera och kvalitetssäkra databasen. Och resultatet? Ja vi tycker själva att det är Sveriges i särklass bästa register över olika hyresvärdar och vi hoppas du kommer tycka likadant!

Hitta flyttstädning i Göteborg

Det finns ingen kommunal bostadskö i Göteborg. Det som finns istället är en webbsida som heter Boplats Göteborg, http://www.boplats.se/. Det är Göteborgs kommun som ligger bakom siten och hyresvärdar får där annonsera sina lediga lägenheter.

Personer får anmäla sitt intresse för respektive objekt och sedan är det hyresvärdarna själva som väljer ut vem som skall få hyra lägenheten. Det är jättemånga intresseanmälningar för varje objekt vilket tyvärr gör att chansen att få en lägenhet är ganska liten.

Så här såg statistiken ut för 2009 bland objekten på Boplats: Totalt annonserades 9702 lägenheter år 2009 från sammanlagt 156 olika hyresvärdar. Antalet registrerade bostadssökande uppgick den 31/12 2009 till 94100 st.

Bostadssituationen för framför allt unga och ekonomiskt svaga men även bland övriga är alltså mycket svår i Göteborgs kommun. Det gäller att personligen kontakta alla hyresvärdar på vår lista för att ge sig själv en bra chans att hitta en lägenhet.

För att få tillgång till funktionalitet som anteckningar, favoriter, mm. behöver du ett GRATIS medlemskap

Företag Telefon Information

Carl Dahlberg Fastighetsförvaltning

031-472127

Ladda ner deras ansökningsblankett om ni vill söka någon ledig lägenhet på deras hemsida. Har lägenheter i Västra Frölunda, Hisingen, Björkekärr, Lunden.


http://www.carldahlberg.se

Ernst Rosén

031-806080

Lägenheterna läggs ut på Boplats Göteborg. De har drygt 2 100 lägenheter i Göteborg, 30 lägenheter i Lerum och 40 lägenheter i Gråbo. Har lägenheter i Annedal, Bagaregården, Bö, Heden, Kallebäck, Johannesberg, Landala, Lorensberg, Lunden, Olskroken, Stampen, Vasastaden, Gråbo och Lerum. Har även ca 250 lägenheter i centrala Alingsås.


http://www.ernstrosen.se/

Familjebostäder i Göteborg

OBS! Bostadskö

031-7316700

Lägenheter för nya hyresgäster annonseras på boplats. De som bor i lägenhet tillhandahållen av Familjebostäder kan söka andra lägenheter via deras webbsida. Lägenheterna finns i Bergsjön Centrum, Centrum, Björkekärr, Eriksberg, Östra Sannegården, Centrala Hisingen, Gåsagången, Kyrkbyn, Styrsö/Donsö, Eriksbo, Fjällbo Park, Gärdsås, Kortedala, Högsbo, Tynnered, Majorna, Masthugget, Kungsladugård.


http://www.familjebostader.goteborg.se

Fastighets Ab Keron

031-3400730

Lägenheter i Älvängen och Olofstorp.


http://www.keron.se/

Gunnar Lövgren Fastigheter

OBS! Bostadskö

031-895150

De har ingen egen intern kö utan de lägenheter som blir lediga skickas vidare till Boplats Göteborg. Har lägenheter i Centrum, Örgryte, Stampen, Olskroken, Björkekärr.


http://www.glfastigheter.se

Gunnar Zetterberg Handels Aktiebolag

031-7783087

Intresseanmälan via deras hemsida. Har lägenheter i Hisingen, Järntorget, Tynnered.


http://www.gzetterberg.se

Gårdstensbostäder

OBS! Bostadskö

031-3326000

Lediga lägenheter läggs upp på BoPlats Göteborg men intresseanmälan kan lämna på webbsidan om man vill bo i Gårdsten.


http://www.gardstensbostader.se

Holdingaktiebolaget Knut Hansson

031-7780860

http://opalen.se förvaltar deras lägenheter.


http://www.hanssonholding.se/

HSB

077-110 10 30

HSB har ett stort fastighetsbestånd över hela Sverige. Gå in på Sök bostad och kryssa i hyresrätter. Alla lägenheter hamnar nödvändigtvis inte på hemsidan så testa även gå in på rubriken "Våra hyreslägenheter" också under Sök bostad där du kan hitta lokalt kontor och kontaktperson för att göra intresseanmälan.


http://www.hsb.se/

Ivar Kjellberg Fastighets AB

031-428400

De har en internetbaserad intressebank som ger dig möjlighet att registrera dig och söka bostad via deras hemsida. Har lägenheter i Björkekärr, Böstaden, Jakobsdal, Kvillebäcken, Kvillestaden, Linnéstaden, Olskroken, Vasastaden.


http://www.kjellberg.se