Lägenhet.se

Hyresvärdar i Stockholm

Ny i stan? Klicka här för saker att göra i Stockholm

Nedan listas alla hyresvärdar i Stockholm. Listan över hyresvärdar är från start baserad på företagens verksamhetsinriktning hos Bolagsverket som är "Uthyrning av privatbostäder" men vi har sedan lagt hundratals timmar på att komplettera och kvalitetssäkra databasen. Och resultatet? Ja vi tycker själva att det är Sveriges i särklass bästa register över olika hyresvärdar och vi hoppas du kommer tycka likadant!

Hitta flyttstädning i Stockholm

Stockholms län göra varje år en uppföljning av bostadssituationen i Stockholm. För 2009 anger 21 av länets 26 kommuner att det råder brist på bostäder i kommunen totalt sett och nästan samtliga kommuner uppger att det råder brist på hyresrätter.

Det är framför allt mindre lägenheter (1-2 r.o.k) men även större lägenheter. Det är ungdomar som har allra svårast att få lägenhet. Många kommuner i Stockholm anger att det finns ett behov att bygga fler än 100 hyreslägenheter varje år för att klara efterfrågan.

Senaste året för samtliga bostäder som har förmedlats genom Stockholms stads bostadskö har kötiden varit i genomsnitt 6,2 år i Stockholm över samtliga områden. Detta visar givetvis hur svår bostadssituationen är i Stockholm. Dessutom har många hyresrätter omvandlats till bostadsrätter de senaste åren vilket ytterligare har försvårat situationen. Enligt Boverket minskade andelen hyresrätt från 75 procent till 69 procent mellan åren 1990 och 2007.

Det gäller att personligen kontakta alla hyresvärdar på vår lista för att ge sig själv en bra chans att hitta en lägenhet.

För att få tillgång till funktionalitet som anteckningar, favoriter, mm. behöver du ett GRATIS medlemskap

Företag Telefon Information

Amf Bostad 1 Handelsbolag

010-7099307

Har lägenheter på söder


http://www.amffastigheter.se/

Anders Bodin Fastigheter

OBS! Bostadskö

08-4459650

All förmedling av lägenheter sker via Stockholm Stads Bostadsförmedling. Lägenheterna finns i Stockholms innerstad och Alvik.


http://www.andersbodin.se

Anno 1969

OBS! Bostadskö

073-642 47 08

Telefon nummer till Arvika: 070-660 23 75


http://www.anno1969.se/

Armada Bostäder

OBS! Bostadskö

08-54080800

Lägenheterna förmedlas via deras bostadskö. Lägenheterna finns till största delen i Åkersberga.


http://www.armadafast.se/

Botrygg Bygg

013-368665

Intresseanmälan finns på deras webbsida. Den måste förnyas inom 6 månader. Lägenheter finns i Linköping, Hammarby Sjöstad, Göteborg och Norrköping.


http://www.botrygg.se

Bullerbasius AB

08-231780

Äger fastigheter i Stockholm och Enköping.


http://www.hellstedt.se/

Byggnadsfirma Olov Lindgren

08-6902500

Har ingen bostadskö, de regler som nu gäller innebär att hälften av de lägenheter som blir lediga lämnas till Stockholm Stads Bostadsförmedling AB. Övriga lägenheter används först och främst för evakuering av hyresgäster i deras ombyggnadsfastigheter.


http://www.olovlindgren.se/

Byggvesta Bo Kajutan

08-6940780

Bara nya fastigheter, baseras på kösystem från den dag man registrerar sig på deras sida.


http://www.byggvesta.se/

Einar Mattsson Fastighetsaktiebolag

OBS! Bostadskö

08-58626300

Sökning av lägenheter via deras webbsida. Registrering krävs. De förvaltar ca 5000 lägenheter totalt på följande ställen: Tensta, Hjulsta, Solna, Sunbyberg, Bromma, Innerstaden, Kungsholmen, Södermalm, Nacka,. Hägersten, Enskede Gård, Skärholmen, Bagarmossen, Huddinge, Rågsved, Farsta, Högdalen.


http://www.einarmattsson.se/

Folksam Fastigheter

OBS! Bostadskö

08-545 153 30

Lediga lägenheter annonseras via Boservicesyd. Lägenheterna i Malmö finns i Innerstaden, Limhamn, Kirseberg, Hyllie, Husie och Toftanäs. Lägeneheterna i Stockholm finns i Gamla Stan, Kungsholmen, Norrmalm, Solna, Södermalm, Söderort och Östermalm. Kontaktuppgifter till kontoret i Malmö är Göran Olsgatan 1, 221 22 Malmö. Tel: 040-611 03 50 Fax: 040-611 03 95


http://fastigheter.folksam.se/bostader/
Du kan via Ekonomifokus.se hitta uppgifter om mäklararvode i Stockholm om du funderar på att sälja din lägenhet och istället flytta till en hyreslägenhet. Ekonomifokus är i övrigt en hemsida med inriktning på bostadssegmentet. Här finner du guider om du ska köpa eller sälja din bostad på den svenska marknaden.