Lägenhet.se

Hyresvärdar i Stockholm

Ny i stan? Klicka här för saker att göra i Stockholm

Nedan listas alla hyresvärdar i Stockholm. Listan över hyresvärdar är från start baserad på företagens verksamhetsinriktning hos Bolagsverket som är "Uthyrning av privatbostäder" men vi har sedan lagt hundratals timmar på att komplettera och kvalitetssäkra databasen. Och resultatet? Ja vi tycker själva att det är Sveriges i särklass bästa register över olika hyresvärdar och vi hoppas du kommer tycka likadant!

Hitta flyttstädning i Stockholm

Stockholms län göra varje år en uppföljning av bostadssituationen i Stockholm. För 2009 anger 21 av länets 26 kommuner att det råder brist på bostäder i kommunen totalt sett och nästan samtliga kommuner uppger att det råder brist på hyresrätter.

Det är framför allt mindre lägenheter (1-2 r.o.k) men även större lägenheter. Det är ungdomar som har allra svårast att få lägenhet. Många kommuner i Stockholm anger att det finns ett behov att bygga fler än 100 hyreslägenheter varje år för att klara efterfrågan.

Senaste året för samtliga bostäder som har förmedlats genom Stockholms stads bostadskö har kötiden varit i genomsnitt 6,2 år i Stockholm över samtliga områden. Detta visar givetvis hur svår bostadssituationen är i Stockholm. Dessutom har många hyresrätter omvandlats till bostadsrätter de senaste åren vilket ytterligare har försvårat situationen. Enligt Boverket minskade andelen hyresrätt från 75 procent till 69 procent mellan åren 1990 och 2007.

Det gäller att personligen kontakta alla hyresvärdar på vår lista för att ge sig själv en bra chans att hitta en lägenhet.

För att få tillgång till funktionalitet som anteckningar, favoriter, mm. behöver du ett GRATIS medlemskap

Företag Telefon Information

Förvaltnings AB Stadsmuren

08-6740300

Eventuellt lediga lägenheter finns på deras webbsida.


http://www.stadsmuren.se

Förvaltningsaktiebolaget Teoge

08-410 828 50

Ring!


http://www.teoge.se/

Graflunds Stockholm

08-522 966 00

Lägenheter i Fittja, Haninge, Stockholm Norrort, Södertälje och Vårby. Intresseanmälan via webben.


http://www.graflunds.se/

Haninge Bostäder

08-6068900

Intresseanmälan på deras webbsida. Lägenheter i Haninge.


http://www.haningebostader.se/

Heba Fastighets Aktiebolag

OBS! Bostadskö

08-4424440

All förmedling av lägenheter sker via Stockholm Stads Bostadsförmedling. Har lägenheter i Södermalm, Söderort, Vällingby, Lidingö, Huddinge och Täby.


http://www.hebafast.se/

Henry Ståhl Fastigheter

011-233000

Lediga lägenheter finns på deras webbsida, registrering krävs för att kunna lämna intresseanmälan. Har lägenheter i Centrala staden, Nordantill, Ektorp/Vilbergen, Eneby.


http://www.stahl.se

HSB

077-110 10 30

HSB har ett stort fastighetsbestånd över hela Sverige. Gå in på Sök bostad och kryssa i hyresrätter. Alla lägenheter hamnar nödvändigtvis inte på hemsidan så testa även gå in på rubriken "Våra hyreslägenheter" också under Sök bostad där du kan hitta lokalt kontor och kontaktperson för att göra intresseanmälan.


http://www.hsb.se/

Husinvest

0563-520 10

Har även lägenheter i Berlin.


http://www.husinvestab.se

Ikano Bostad Stockholm

OBS! Bostadskö

046-2864700

Intresseanmälan görs på deras webbsida.


http://www.ikanofastigheter.se/

Järfällahus AB

OBS! Bostadskö

08-58083600

För att få registrera dig som bostadssökande hos dom krävs att du har fyllt 18 år samt att du antingen är bosatt eller arbetar för en arbetsgivare i Järfälla kommun. Lediga lägenheter finns på deras webbsida.


http://www.jarfallahus.se
Du kan via Ekonomifokus.se hitta uppgifter om mäklararvode i Stockholm om du funderar på att sälja din lägenhet och istället flytta till en hyreslägenhet. Ekonomifokus är i övrigt en hemsida med inriktning på bostadssegmentet. Här finner du guider om du ska köpa eller sälja din bostad på den svenska marknaden.