Publicerat 2018-01-11 16:12.

1. Nya handdukar

Ett set med nya handdukar och badlakan gör mycket för ett badrum. Välj handdukar i enhetlig stil och färg för att få till den där lilla extra lyxiga känslan.

2. Byt handtag, krokar & knoppar

Lite mer avancerat än att investera i nya handdukar, men ett mycket effektivt sätt att förändra. Välj bort de gamla standardhandtagen på dörren och de tråkiga krokarna mot något mer exklusivt. Kanske ett handtag i mässing eller från en annan tidsperiod kan ge ett lyft!

3. Grönt är skönt

Gör plats i badrummet för en eller flera gröna växter. Badrummet är inte bara en trivsam plats för växter utan de skapar lika mycket trivselkänsla för dig.

4. Låt spegeln reflektera den du är

Byt ut den tråkiga enkla spegeln mot något extravagant, stilrent eller modernt. Du kan bland annat skapa en spännande kontrast med en bred svart ram eller lyxkänsla med en guldfärgad och svulstig barockspegel.

5. Belysning är a och o

Byt ut belysningen kring din badrumsspegel och en hel ny värld kan öppnas! För allra bästa ljus och för att undvika skuggor bör belysning placeras på varsin sida om spegeln - och inte i första hand ovanför som är norm i dag.

Att investera i mysbelysning är också en snabb fix för ett trevligare badrum. Flytta in en lampa du redan har eller hitta något nytt som sprider ett mysigt sken.

6. Göm tvätten med stil

Vi känner alla till den där högen med kläder som växer och växer ju längre in på veckan vi kommer. Gör tvättandet lite roligare med en ny snygg tvättkorg!

7. Ordning & reda

Skaffa nya lådor, burkar och korgar som gör förvaringen roligare. Låt allt få varsin plats och du behöver aldrig igen leta efter hårnålar och rakhyvlar.

8. Mysigt om fötterna

Har du ingen badrumsmatta är det ett fantastiskt och enkelt sätt att höja trevnaden. Välj något långsiktigt i en neutral färg eller varför inte matcha mattan med dina handdukar?

9. Välj bort plast

Det finns inte mycket tråkigare än en handtvål inköpt i den lokala matbutiken. Välj i stället bort de fula plastbehållarna mot en snygg och hållbar i glas, metall eller kanske keramik. Direkt så får du en lyxigare känsla.

10. Skylta med det bästa

Visa upp det snyggaste du har! Rada upp fina schampooflaskor, hudkrämer och tvålar och gör det till en del av inredningen.