Publicerat 2014-08-25 12:14.

Denna månaden påbörjas bygget av 128 nya lägenheter i Malmö. För bygget står Veidekke och HSB.

Det populära bostadsområdet Hyllie i Malmö ska få tillökning. I augusti påbörjas 128 lägenheter med fokus på moderna lösningar, yteffektivitet och rimliga hyror. Projektet kallas HSB Sportsbyn och det kommer utöver bostäder uppföras två lokaler och ett underjordiskt garage. Veidekke kommer att stå för bygget åt HSB.

- Vi har i nära samarbete med HSB jobbat mot en gemensam målbild för att hitta tids- och kostnadseffektiva lösningar. UE och leverantörer har varit involverade vid ett tidigt stadie för att bidra med kunskap och erfarenhet för en effektivare och säkrare produktion. Vi ser fram emot att fortsatt utveckla vår involveringsprocess med HSB och övriga samarbetspartners, säger Veidekke Bygg Syds arbetschef Håkan Stackebo i ett pressmeddelande.

Området Hyllie har som målsättning att bli en hållbar stadsdel där internationella förtecken, intressant arkitektur och gröna parker spelar en stor roll. Stadsdelen kommer att rymma en multiarena, köpcenter och nya kommunikationer. Det är dessutom planerat att området ska ha plats för 7 000 bostäder och 7 000 arbetsplatser. Närheten till både Malmö och Köpenhamn beräknar locka moderna människor till Hyllie.

Källa: Juul Frost Bild: (CC BY-SA 3.0)