Publicerat 2014-06-05 15:55.

Nu ser det ut som att bostadsbristen börjar tas på allvar. I alla fall om man ser till några av Stockholms stadsdelar. Solna stad gick idag ut med ett pressmeddelande där man meddelar att 40 nya lägenheter ska byggas i stadsdelen Bergshamra.

Under måndagen klubbade Solna kommuns styrelse igenom ett beslut om att 40 nya lägenheter skall byggas i stadsdelen Bergshamra som hör till Solna i Stockholm.

Bergshamra har varit ett mindre prioriterat område och nu skall området prioriteras genom att utvecklas till en attraktiv plats med trivsamma bostäder och förhoppningsvis ett expanderat näringsliv. I höstas blev den lokala vårdcentralen i Bergshamra klar och staden forsätter att jobba för att utveckla området med fler bostäder.

Bygget kommer att ske på ett befintligt parkeringsdäck som ligger på Bockholmsvägen. Där kommer man att bygga på ett bostadshus med cirka 40 lägenheter.

Stadsbyggnadsförvaltningen ska starta arbetet med detaljplanering för de nya lägenheterna. När detta är klart kommer bygget att starta.

Enligt ett pressmeddelande från Solna stad har Bergshamras utveckling gått rakt emot utvecklingen i övriga Solna och nu vill man göra plats för en lika framgångsrik utveckling i Bergshamra med nya bostäder och expansivt näringsliv.

Arbetet kommer att ske under 2014 där man kommer att lägga fokus på att ta fram en samlad strategi för Bergshamras utveckling, nya bostäder, utvecklat serviceutbud och förbättringar av stadsmiljön.