Publicerat 2014-08-20 10:26.

Vad som tidigare varit äldreboendet Mariahemmet i centrala Stockholm ska renoveras. Innan renoveringen drar igång väljer dock Ersta Diakoni att hyra ut lägenheterna i fastigheten till ungdomar.

Istället för att låta fastigheten stå tom fram till renoveringsstart kommer Ersta Diakoni att hyra ut lokalerna till ungdomar i åldrarna 18 till 25 år. Projektet ska hjälpa till att lösa bostadsbristen i staden, om än tillfälligt. Uthyrningen sker via Bostadsförmedlingen som också ligger bakom idén med att enbart hyra ut till unga.

- Att få tillgång till 25 lägenheter centralt i Stockholm är glädjande. Unga har en svår situation på bostadsmarknaden och det är många som i dagarna är i behov av bostad när de börjar arbeta eller studera i Stockholm, säger Mona Lindén på Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Fastigheten rymmer 25 lägenheter som är tillgängliga från och med 1 september. Uthyrningen gäller under hösten och bostäderna hyrs ut i befintligt skick. Lägenheterna är placerade mycket centralt på Erstagatan i Stockholm.

- Det känns roligt att kunna erbjuda ungdomar den här chansen att bo centralt i Stockholm. Vi fortsätter förhoppningsvis vår satsning på boende för ungdomar i samband med att vi planerar att bygga ett nytt sjukhus och då vi eventuellt också bygger studentlägenheter, säger Ersta diakonis direktor Stefan Nilsson i ett pressmeddelande.

Källa: Wikimedia Commons Bild: ArildV (CC BY-SA 3.0)