Publicerat 2014-07-03 14:58.

Som första bostadsrättsförening i Sverige, bygger CBI Fastigheter plushus i flerbostadsform. I och med satsningen är man på god väg mot ett miljöanpassat samhälle. En bilpool med elbilar är det senaste projektet som införs i brf Plushusen, Täby.

De som äger bostad i CBI Fastigheters brf Plushusen i Täby får nu tillgång till en bilpool med elbilar. Totalt kommer det finnas fyra bilar att tillgå av modellen BMW i3. Användande av elbilarna inkluderas i månadsavgiften. Med det nya bilpoolsprojektet vill man öka det miljövänliga tänkandet, även utanför lägenheten.

- Vi valde att köpa in just BMW eftersom de för närvarande ligger långt framme vad gäller elbilar. BMW i3 fungerar verkligen i vardagen och har samtidigt en design och ett materialval som liknar plushusens grundtanke. Var miljösmart utan att ge avkall på det estetiska, fortsätter Christofer Carlsson.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Abehn (CC BY-SA 3.0)
CBI Fastigheter köper in elbilen BMW i3 till brf Plushusen i Täby.

Plushus är fastigheter som genererar ett överskott av energi, det skapas alltså mer energi än vad som förbrukas. CBI Fastigheter har med bostadsrättsföreningen Plushusen i Täby använt sig av teknik som ligger i framkant vad gäller miljövänliga bostäder.

- Sannolikt har köparna av plushuslägenheterna ett stort miljöintresse, precis som vi på CBI Fastigheter har. Det gör att våra plushus måste tillhandahålla en miljöprofil hela vägen - även vad gäller transport, säger CBI Fastigheters VD Christofer Carlsson i ett pressmeddelande.