Publicerat 2014-06-13 10:32.

Ett samarbete mellan E.ON, Schneider Electric och fastighetsbolaget Trianon ska leda till energieffektivisering av miljonprogramshus i Malmö. Vilket betyder att 400 lägenheter på Lindängen ska få optimerat fjärrvärmesystem.


E.On, Schneider Electric och Trianon ska tillsammans förbättra, justera och optimera fjärrvärmesystemet i fastigheterna på Lindängen. Målsättningen är att sänka värmebehovet med runt 30 procent. 

- Detta är starten på ett unikt samarbete mellan flera aktörer med målet att all energi som används ska göra nytta, det tjänar samhället, miljön och inte minst de boende på, sa Thomas Johnsson, projektledare på E.ON i ett pressmeddelande igår.

Samtidigt som effektiviseringen av fjärrvärmesystemet sker ska en undersökning om möjlig sänkt varmvattenanvändning genomföras. E.ON och Trianon kommer att montera in ett system med individuell mätning och debitering i fastigheterna. 

- Erfarenheten från liknande installationer är att användningen av varmvatten sjunker och att fastighetsägaren kan fakturera de boende för eventuell överförbrukning, sa Johnsson.

Möjligheten att installera solceller på fastigheterna ska även den undersökas. Arbetet beräknas starta i augusti 2014 och stå klart vintern 14/15.