Publicerat 2014-07-21 10:00.

Compact-living är ett relativt nytt begrepp som innebär att man skapar ett kompakt boende som ger utrymme för fler kvadratmeter.

Bor du i en enrummare så vet du säkert vilken utmaning den kan vara att få alla kvadratmeter att räcka till på bästa sätt. Med hjälp av ett kompaktare boende får du fler kvadratmeter till godo och dessutom blir lägenheten betydligt mysigare. Källa: Bild: http://www.compact-living.com/ Källa: Bild: http://www.compact-living.com/

Konceptet compact-living går ut på att möblera smart och förvaringsvänligt. Genom att montera upp en säng på väggen och placera skrivbordet eller tv-hörnan under kan du njuta av en allt mer friare golvyta och på så sätt skapa ett mer funktionellt rum. 

Andra nyckelord som beträffar nischen compact-living är ljus, belysning och förvaring. Ju mer ljus du har i lägenheten, desto större upplevs den. Därför kan det även vara passande att välja en ljus färg på väggarna om du vill att lägenheten ska upplevas som större.Källa: Bild: http://www.compact-living.com/

När du ljussätter din lägenhet ska du tänka på att använda dig av flexibla lampor. Med hjälp av spotlights kan du till exempel själv välja åt vilket håll ljuset ska rikta sig samt flytta det efter önskemål. Ett tips är att använda spotlights med dimmer, på så sätt kan du även reglera ljusstyrkan efter önskemål.

Förvaringsmöjligheterna i ett hem som är utformat efter compact-living konceptet är mycket goda. Idag finns det massvis med smarta förvaringslösningar så som inbyggda skåp och garderober men även draperier och förvaringskorgar. När du frigjort fler kvadratmeter i din lägenhet kan du välja förvaring efter behov och smak.

För fler tips och råd kan du klicka dig in på http://www.compact-living.com/