Publicerat 2014-09-24 10:01.

En markant ökning av intresset för nyproducerade bostäder kan ses för 2014. Det visar en färsk undersökning genomförd av Hemnet.

Källa: Bild: Madelene Kristensson

Det blir allt mer populärt med nyproducerade bostäder. Ser man till augusti månad kan Hemnet rapportera om över 1,1 miljoner klick på nyproducerade bostäder. Vilket betyder att i jämförelse med föregående år har intresset för nyproduktion ökat med hela 21 procent. Glädjande är att det dessutom skett en ökning av antalet nyproducerade objekt med fyra procent. 

- Det är tydligt att intresset för nyproduktion är större på bostadsmarknaden. Det är verkligen säljarens marknad på många håll just nu med snabba försäljningar och hetsiga budgivningar. En förklaring till att fler upptäcker nyproduktion kan vara att nyproduktion har fasta priser och en mer förutsägbar försäljningsprocess som tar månader snarare än dagar, säger Hemnets talesperson Staffan Tell i ett pressmeddelande.

Under årets sista sex månader har utbudet av icke nyproducerade bostäder varit 20-27 procent lägre än i fjol. Därmed går nyproduktion överraskande nog mot den nedåtgående trenden med sin ökning på fyra procentenheter.

- Trenden för utbudet av nyproducerade bostäder går mot strömmen. Det har nämligen ökat samtidigt som utbudet för befintliga bostadsrätter och villor är betydligt lägre än förra året, säger Staffan Tell.