Publicerat 2014-06-09 11:21.

Ännu en nysatsning av hyreslägenheter är i farten. Denna gång är det företaget Rikshem som idag berättar via ett pressmeddelande att man kommer starta nybyggnation av 2500 hyreslägenheter.

Avtalet omfattar en beställning av 2000 hyreslägenheter som ett första steg och kan utökas med ytterligare 500 lägenheter. Ordern väntas medföra utgifter om över 2 miljarder kronor och kommer att genomföras av Lindbäcks bygg i Piteå.

Ilija Batljanär vice vd för Rikshem och ser positivt på att nybyggnationen sker i Norrland,

-Att investera 2 miljarder kronor i Norrland i dessa tider när människor är oroliga för jobben känns bra och visar vår framtidstro. Vi hoppas att vi kan fortsätta det viktiga arbetet med att bygga fler bostäder och att det inte kommer nya pålagor från politikerna som hindrar fortsatt bostadsbyggande och förutsättningar för nya svenska jobb.

Rikshems omfattande nybyggnation med bygget av 2 500 lägenheter är den största enskilda satsningen på hyresrätter sedan miljonprogrammets dagar. Rikshems vd Jan-Erik Höjvall uppger i pressmeddelandet att han anser att det byggs för lite hyresrätter idag i Sverige. Genom att bygga nya hyreslägenheter hoppas Rikshem kunna främja och skapa förutsättningar för Sveriges tillväxt och utveckling.

Foto: Anya Alenberg